Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 sardinas frescas enteras limpias (medianas, de aprox. 150 g)
- ½ de cucharadita de sal
- 6 pellizcos de pimienta molida
- 4 tiras de piel de naranja
- 10 ramitas de perejil fresco
- 10 g de pan rallado
- 100 g de arándanos rojos deshidratados
- 100 g de granillo de almendra tostado
- 20 g de aceite de oliva
- 10 hojas de laurel secas
- 30 g de zumo de naranja
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1105 kJ / 264 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 6.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmón con salsa de naranja
25min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Salmonetes en papillote con guarnición de verduras
25min
Rodaballo al vapor con uvas
30min
Ceviche de navajas con vichyssoise negra
1 Std. 20 Min
Chipirones rellenos
1sa 10 dk
Bacalao Club Ranero
1h
Rodaballo asado a la mediterránea
50min
Rape en salsa de turrón y de azafrán
30min
Besugo con patatas panadera
1h
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45min
Lubina en salsa de salmorreta
25min