Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g white cabbage, cut into pieces (5 cm)
- 1 garlic clove
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 100 g carrot, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 10 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 200 g bacon, cut into cubes (1 cm)
- 20 g oil
- 350 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 140 g tomato paste
- 35 g pitted prunes, cut into halves
- ¼ tsp ground black pepper
- salt, to taste
- 4 dried bay leaves
- ½ tsp paprika
- 20 g dried porcini mushrooms, cut into slices
- 280 g pork loin, cut into pieces (2 cm)
- 280 g beef fillet steak (porterhouse), cut into pieces (2 cm)
- 200 g sausage (kielbasa), cut into pieces (1-2 cm - see Tips)
- 400 g sauerkraut (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1689 kJ / 402.2 kcal
- Białko
- 38.2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 1942.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef goulash with dumplings
1h 45min
Irish stew
1h 30min
Adobo beef
1 godz. 10 min
Pork with black bean sauce
30min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM5)
4h
Lamb and quinoa stew
1h
Lamb spezzatino
1h 45min
Beef spezzatino
1h 45min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Beef Burgundy
1h 45min
Hungarian goulash
1h 30min
Beef "Burgundy"
40min