Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 50 g eschalots
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 40 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 150 g dry white wine
- 650 g water
- 1 tsp saffron
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2140.3 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1402.6 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55 min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde
45 min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Asparagus risotto
40 min
Mushroom risotto
30 min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2h 35min
Polenta
25 min
Brie, speck and walnut risotto
25 min
Gnocchi
1 Std. 40 Min