Urządzenia i Akcesoria
Milanese risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)60 g
-
eschalots50 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil40 g
-
salted butter40 g
-
Arborio rice320 g
-
dry white wine150 g
-
water650 g
-
saffron1 tsp
-
salt to taste1 - 2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1402.6 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
2140.3 kJ /
509.5 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polenta
25 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Saffron arancini
25 godz. 25 min
Grand Marnier® soufflé
1 godz.
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Semolina gnocchi with asparagus
1 godz. 15 min
Floating islands
40 min
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.
Risotto verde
45 min
Asparagus risotto
40 min
Risotto with zucchini and prawns
1 godz. 15 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min