Urządzenia i Akcesoria
Milanese risotto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions
Składniki
-
Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)60 g
-
eschalots50 g
-
garlic cloves2
-
extra virgin olive oil40 g
-
salted butter40 g
-
Arborio rice320 g
-
dry white wine150 g
-
water650 g
-
saffron1 tsp
-
salt to taste1 - 2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1402.6 mg
Białko
10.8 g
Kalorie
2140.3 kJ /
509.5 kcal
Tłuszcz
22.9 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Ice Cream Bon bon
Brak ocen
Cheesy polenta with vegetable ragù
1 godz. 20 min
Lemon and caper aioli
15 min
Gnocchi
1 godz. 40 min
Beetroot risotto
35 min
Duck foie gras
24 godz.
Southern-style chilli with cornbread
2 godz. 55 min
Semolina gnocchi with asparagus
1 godz. 15 min
Asparagus risotto
40 min
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.
Ricotta gnocchi
2 godz.
Polenta
25 min