Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- 50 g eschalots
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 40 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 150 g dry white wine
- 650 g water
- 1 tsp saffron
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2140.3 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 22.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1402.6 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia
2 Std. 5 Min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Gnocchi
1 Std. 40 Min
Asparagus risotto
40min
Polenta
25min
Béchamel sauce
20min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Sunny gazpacho
25min
Brie, speck and walnut risotto
25min
Beurre blanc
15min
Risotto verde
45min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min