![Risotto verde (TM6) Risotto verde (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/88FD7230-516D-473D-AEA4-3610F8B3FD50/Derivates/5BA96A9D-E0A0-4BE7-8965-C979C3F79BE7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (approx. 3 cm)
- 1 piece lemon peel (1 x 4 cm), no white pith
- 150 g fresh baby spinach leaves
- 2 sprigs fresh basil, leaves only, plus extra to serve
- 30 g eschalots
- 2 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio)
- 100 g white wine
- 700 g water
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 100 g pancetta, cut into pieces (1-2 cm)
- 50 g frozen green peas, thawed
- 20 g unsalted butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2319.6 kJ / 552.3 kcal
- Białko
- 19.1 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1170.9 mg
Alternatywne przepisy
Brown basmati rice
35 min
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Jasmine rice
35 min
Beetroot salad
10 min
Chicken velouté meal (TM6)
45 Min
Fruity dream (TM6)
10 min
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Custard (TM6)
15min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 Min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 Min
Mushroom risotto (TM6)
30 Min