![Gnocchi Gnocchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/34F6C018-5672-401A-9E31-BC8DC80ABACF/Derivates/F5F59846-518D-45C4-B4FA-BCB15DA02982.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g plain flour or baker's flour
- 600 g water
- 500 g potatoes (e.g. Ruby Lou, Royal Blue, Coliban) peeled, cut into slices (2-3 cm)
- 2 tbsp semolina
- 1 egg
- salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 432.9 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Ricotta gnocchi
2h
Focaccia
2h 5min
Baked rice croquettes
1h 30min
Wholemeal crumpets
1 Std. 40 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Fresh pasta dough
1h
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Saffron arancini
25 godz. 25 min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Jalapeño and corn croquettes with chipotle mayonnaise
25h 20min
Rosemary and thyme polenta chips
1h