Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortcrust pastry
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces, plus extra for greasing
- 400 g plain flour, plus extra for dusting
- 4 egg yolks
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp natural vanilla extract
- 50 g icing sugar
Apple mixture
- 1500 g apples, peeled, cored and cut into quarters (approx. 1800 g before prep)
- ½ tsp ground cinnamon
- 40 g white sugar
Meringue filling
- 150 g icing sugar
- 4 egg whites
- ¼ tsp cream of tartar
- ground cinnamon, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2138.5 kJ / 509.2 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 74.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 66.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 godz. 10 min
Apricot Danish slice
40 min
Yoyo slice
2 Std. 30 Min
Strawberry jelly slice
2h 40min
Rice pudding
50 Min
Pineapple passionfruit tart
4 Std. 30 Min
Black forest cake
5h
Apple fritters
1 Std.
Layered Jaffa® slice
2 Std. 30 Min
Cheesecake with meringue topping
3 Std. 30 Min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min