Urządzenia i Akcesoria
Traditional hommus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 godz. 5 min
20 portions
Składniki
-
dried chickpeas250 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
water plus extra to soak1000 g
-
lemon juice to taste100 g
-
tahini100 g
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
sea salt to taste1 - 1 ½ tsp
-
olive oil1 - 2 tbsp
-
ground cumin½ tsp
-
paprika½ tsp
-
ice cubes80 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
191.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
367.1 kJ /
87.7 kcal
Tłuszcz
4.5 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
9.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.
Oatcakes with Moroccan hommus
50 min
Muhamara dip
30 min
Dukkah
25 min
Falafel
25 godz. 30 min
Baba ghanoush
1 godz.
Hommus
15 min
Basil pesto
10 min
Grilled eggplant dip
2 godz.
Harissa
25 min
Ricotta and polenta chips
2 godz. 20 min
Falafel with beetroot hommus
20 min