Risotto with zucchini and prawns
TM6 TM5 TM31

Risotto with zucchini and prawns

4.1 (77 ocen)

Składniki

  • 12 - 16 raw prawns, heads and tails intact
  • 50 g olive oil
  • 1000 g water
  • 200 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
  • 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
  • 1 garlic clove
  • 320 g Arborio rice
  • 100 g dry white wine
  • 1 tsp salt
  • 50 g unsalted butter, cut into pieces
  • 1 tbsp lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2399.3 kJ / 571.3 kcal
Białko
21.9 g
Węglowodany
65.8 g
Tłuszcz
23.7 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Błonnik
3.3 g
Sód
839.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy