Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 - 16 raw prawns, heads and tails intact
- 50 g olive oil
- 1000 g water
- 200 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 320 g Arborio rice
- 100 g dry white wine
- 1 tsp salt
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2399.3 kJ / 571.3 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 839.8 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30 min
Carrot and coriander soup
30 min
White fish and lemon risotto
30 min
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Asparagus risotto
40 Min
Seafood con arroz
45 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30 min
Asparagus and pipis (clams) risotto
1h 30 min
Broccoli and blue cheese soup
25 min
Prawn and saffron risotto
30 min