![Risotto with zucchini and prawns Risotto with zucchini and prawns](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B6FBE4C-A205-4045-9F66-36BF54D1C09D/Derivates/A998FB70-B8D1-4587-93BF-0C7B4410211C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 - 16 raw prawns, heads and tails intact
- 50 g olive oil
- 1000 g water
- 200 g zucchini, cut into pieces (2 cm)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 320 g Arborio rice
- 100 g dry white wine
- 1 tsp salt
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tbsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2399.3 kJ / 571.3 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 839.8 mg
Alternatywne przepisy
Asparagus risotto
40 Min
Mushroom risotto
30 Min
Hearty seafood chowder
1 Std.
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 Std. 30 Min
Salmon and fennel risotto
30 Min
White fish and lemon risotto
30 Min
Seafood con arroz
45 Min
Creamy scallop soup with chorizo
30 Min
Chicken cacciatore
50 min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Cauliflower soup with bacon dust
35 min
Prawn and saffron risotto
30 Min