![Fermented beetroot dip Fermented beetroot dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76d38d92-1a91-478c-a28f-98bf2c7f010b/Derivates/333f5e50-5cf7-4653-9bc6-92ffdaf17f3c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soaking
- 200 g raw cashews (see Tips)
- 1 tsp salt
- filtered water, for soaking
Beetroot dip
- 500 g beetroot (approx. 3 beetroots), peeled and cut into pieces (approx. 3 cm)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 tbsp extra virgin olive oil, plus extra for covering dip
- 1 garlic clove
- 2 dairy free probiotic capsules, contents only (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 660 g
- Kalorie
- 6546.7 kJ / 1564.7 kcal
- Białko
- 44.6 g
- Węglowodany
- 109.5 g
- Tłuszcz
- 115.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.8 g
- Błonnik
- 20.7 g
- Sód
- 2740.9 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot and carrot salad with vincotto dressing
10 min
Fermented beetroot and apple salsa
72h
Panforte ice cream bombe
48 godz. 25 min
Basil pesto
10 min
Raw cauliflower tabouli
30 min
Brussels sprouts and buckwheat winter salad
45 min
Cacao cinnamon eggnog
25 min
Chunky basil pesto dip
10 min
Cashew panna cotta with raspberry sauce
3 godz. 20 min
Quinoa with mixed greens and yoghurt dressing
35 min
Black tahini and beetroot hommus
1 godz. 10 min
Grilled eggplant dip
2 Std.