![Chicken San Fernando Chicken San Fernando](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C3916F17-F4B1-4A1C-A879-0BA0B58E6F77/Derivates/40847ED7-0C94-4D55-9E74-837C0C6D76E2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 dried chipotle chillies, stalks removed
- boiling water, for soaking
- 150 g roasted unsalted peanuts
- 1 tsp cumin seeds
- 8 red peppercorns, plus extra for garnishing
- 2 whole cloves
- 400 g tomatoes, cut into halves (see Tips)
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 3 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1000 g skinless chicken thigh fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1929.2 kJ / 459.3 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 303 mg
Alternatywne przepisy
All-in-one 'roast' beef
1 godz. 30 min
Butter chicken
55 min
Chilli con carne
45 min
Beef stroganoff
35min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Chicken in yoghurt
30 min
Adobo beef
1h 10min
Chicken velouté meal
40 min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Beef and pepper ragu
2 Std. 15 Min
Everyone's favourite chicken curry
40 min
Beef "Burgundy"
40 min