Schweinefilet à la Tafelspitz

Schweinefilet à la Tafelspitz

3.9 34 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • frischer Meerrettich
    30 g
  • Porree in Ringen (2 mm)
    250 g
  • Schweinefilet (ca. 600 g), in Würfeln (2-3 cm)
    1
  • rosa Beeren gemahlen, nach Geschmack
  • Knollensellerie in Stücken
    150 g
  • Äpfel klein, rotschalig, geviertelt
    2
  • Wasser
    600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Lorbeerblätter
    2
  • Nelken
    5
  • Majoran und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Wacholderbeeren
    10
  • Kohlrabi in Würfeln (0,5 cm)
    150 g
  • Möhren in Würfeln (0,5 cm)
    100 g
  • Speisestärke
    20 - 30 g
  • Schmand
    100 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 37 g
Kalorie 1262 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...