Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Mehl und 1 EL mehr zum Abbinden
- 250 g Magerquark
- 4 Eier (Kl. M)
- 100 g Milch, lauwarm
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen der Spätzle
- Wasser zum Kochen
- 50 g frischer Meerrettich, in Stücken
- 8 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken
- 100 g Möhren, in Stücken
- 30 g Butter
- 200 g Geflügelbrühe
- 200 g Sahne
- 1 getrocknetes Lorbeerblatt
- 450 g Schweinefilet, in dicken Streifen (1 cm)
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3459 kJ / 826 kcal
- Białko
- 53 g
- Węglowodany
- 77 g
- Tłuszcz
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
49 Std.
Forellen des Bischofs
35 Min
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1h 10min
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Knuspriger Schweinebauch
3 Std.
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2h
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1 Std. 30 Min
Pikanter Brot-Schnitzel-Auflauf
1 Std.
Spaghetti mit Porree-Meerrettich-Sauce
35 Min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 Std. 30 Min