Senfgulasch mit Porree

Senfgulasch mit Porree

3.0 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Zitronenschale Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
    4 Streifen
  • Kümmelsamen
    2 TL
  • Pfefferkörner, schwarz
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Butterschmalz
    20 g
  • Schweinegulasch in Würfeln (2 cm)
    700 g
  • Lorbeerblätter, frisch mehrfach eingeschnitten
    2
  • Wasser
    1400 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 TL
    ½ TL Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Sahne
    250 g
  • Porree weißer und hellgrüner Teil in schrägen Ringen (1 cm)
    500 g
  • kurze Nudeln (z.B. Gemelli)
    400 g
  • Senf
    4 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1036 kcal / 4337 kJ
Białko 47 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 79 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...