Rindergulasch mit Starkbier

Rindergulasch mit Starkbier

4.0 63 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Öl
    40 g
  • Rindergulasch in Würfeln (2 cm)
    600 g
  • Starkbier (z.B. Guinness)
    500 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Schwarze Johannisbeer-Konfitüre
    1 EL
  • Senf
    1 TL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • weiße Rüben in Stiften (1 x 3 cm)
    200 g
  • Möhren in Scheiben (5 mm)
    200 g
  • Champignons geviertelt
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 285 kcal / 1192 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...