![Rindergulasch mit Starkbier Rindergulasch mit Starkbier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/275F7568-2A80-465A-A9F3-674971128C0C/Derivates/F9E192DA-67A9-4113-A05F-4B2B0FCE2EA1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Öl
- 600 g Rindergulasch, in Würfeln (2 cm)
- 500 g Starkbier (z.B. Guinness)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 EL Schwarze Johannisbeer-Konfitüre
- 1 TL Senf
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g weiße Rüben, in Stiften (1 x 3 cm)
- 200 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
- 200 g Champignons, geviertelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Schweinegeschnetzeltes in Senfsauce
45 Min
Geschnetzeltes vom Schwein
40 Min
Gefüllter Schweinenacken mit Sauerkraut und Kartoffeln
3 godz. 30 min
Gulaschsuppe
1 Std. 15 Min
Boeuf Bourguignon
1 Std. 30 Min
Pute mit Mangold und Pilzen
45 Min
Kalbsfrikassee mit Staudensellerie, Schwarzwurzeln und Kartoffeln
1h 35min
Schweinefilet à la Tafelspitz
50 Min
Zitronen-Hähnchen
50 Min
Rinderschmortopf
1 Std. 55 Min
Gulasch Stroganoff
1 Std. 10 Min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1 Std. 30 Min