Rindergulasch mit Starkbier
TM6 TM5

Rindergulasch mit Starkbier

4.0 (60 ocen)

Składniki

  • 200 g Zwiebeln, halbiert
  • 40 g Öl
  • 600 g Rindergulasch, in Würfeln (2 cm)
  • 500 g Starkbier (z.B. Guinness)
  • 1 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • 1 EL Schwarze Johannisbeer-Konfitüre
  • 1 TL Senf
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 1 ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 200 g weiße Rüben, in Stiften (1 x 3 cm)
  • 200 g Möhren, in Scheiben (5 mm)
  • 200 g Champignons, geviertelt

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1192 kJ / 285 kcal
Białko
23 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
12 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy