Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Forellen
- 50 g trockener Weißwein
- 1 Brötchen, vom Vortag
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Möhre, in Stücken
- 2 Stängel Rosmarin, abgezupft
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert in Stücken
- 2 - 3 EL gemischte Kräuter, TK
- 4 Forellen, frisch, ausgenommen
- Salz
- Pfeffer
- 60 g Butter
Weinsauce
- 20 g Olivenöl
- 20 g Mehl
- 120 g trockener Weißwein
- 120 g Sahne
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Pfeffer
- 3 - 4 Stängel Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1772 kJ / 423 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Forellen mit Sauce Hollandaise
55min
Fisch mit Porree-Käse-Haube, Reis, Fenchel und Zitronensauce
1 Std.
Lammtopf Pichelstein
50 Min
Fischrouladen mit Gemüse-Bandnudeln
40min
Lachsforelle mit Senf-Hollandaise und Ofenkartoffeln
45 Min
Gedämpfte Entenbrust mit knackigem Rotkraut & Erbsen
1h 35min
Kabeljau mit Sahnekartoffeln und Blattspinat
45 Min
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1h 30min
Forelle Blau mit Ofenkartoffeln
1 Std. 10 Min
Kaninchen in Barolosauce
1h 15min
Kalbstafelspitz
50 Min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 Min