Hähnchenbrust im Wirsingmantel

Hähnchenbrust im Wirsingmantel

4.1 78 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie ohne Stiele
    ½ Bund
  • Champignons frisch
    250 g
  • Möhre (70 g), in Stücken
    1
  • Petersilienwurzel in Stücken
    ½
  • Zwiebel (70 g), halbiert
    1
  • Butter
    50 g
  • Crème fraîche
    50 g
  • Eigelb
    1
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¾ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Paniermehl
    30 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wirsingblätter groß
    4
  • Hähnchenbrustfilets (à ca. 200 g), quer halbiert
    1

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 412 kcal / 1724 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 7.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...