Rindfleisch-Wok mit roten Zwiebeln und Brokkoli

Rindfleisch-Wok mit roten Zwiebeln und Brokkoli

4.2 39 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 Portionen

Składniki

  • Rinderfilet-Steaks
    400 - 500 g
  • Frühlingszwiebeln nur die weißen Teile, in Stücken
    2
  • Knoblauchzehen halbiert
    2
  • Fischsauce
    30 g
  • Sojasauce
    50 g
  • Vollrohrzucker
    50 g
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Jasminreis
    350 g
  • Wasser
    1700 g
  • Salz
    2 TL
  • Brokkoli in kleinen Röschen
    300 g
  • rote Zwiebeln halbiert
    250 g
  • Rotkraut
    50 g
  • frischer Ingwer in dünnen Scheiben
    20 g
  • rote Chilischote, frisch entkernt, in Streifen
    1
  • Karotten in Stücken
    80 g
  • Grünkohl in mundgerechten Stücken
    100 g
  • Rapsöl
    30 g
  • frische Austernpilze in Streifen
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 25 g
Kalorie 1915 kJ / 457 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...