Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 EL frische Dille, nach Geschmack, etwas mehr zum Dekorieren
- 1 TL Grüner Pfeffer, eingelegt
- 120 g Räucherlachs, in Stücken
- 1 TL Olivenöl
- 2 TL Zitronensaft
- 1 - 2 reife Avocados, Fruchtfleisch ausgehöhlt (ca. 260 g)
- 170 g Wasser
- 50 g Sauerrahm
- 70 g Eiswürfel
- 1 - 1 ¼ TL Salz, nach Geschmack, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 Msp. weißer Pfeffer, gemahlen, etwas mehr zum Abschmecken
- 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 Prise Zucker
- 1 ½ TL Limettensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krebssuppe
45 min.
Gorgonzolamousse mit Balsamicozwetschken
1h 10 min.
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Spargel-Zitronengras-Suppe
55 min.
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1h
Lachstatar mit Orange und Apfel
2h 15min
Warmer Zitronenlachs mit Radieschentatar und Sauerampfercreme
30min
Avocadosuppe mit Garnelen
15 min
Lachs-Tatar
5 Min
Forellencremesuppe
40 min.
Thunfischpâté
4h 20min