Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
chayote, grande, pelado, en trozos
uniformes - 1500 g de agua
- 5 hojas de epazote, frescas
- 150 g de queso fresco, o añejo
Para servir
- 4 cdas mayonesa
- 1 jugo de limón
- sal, al gusto
- chile piquín, seco, en polvo y al gusto
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 4330.8 kJ / 1035.1 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 160.7 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 461.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de fideo TM6
35 Min
Tradicional sopa de fideo
35 Min
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Salpicón de res
1h
Agua de jamaica
20 min
Salsa verde cocida
30min
Tinga de col
35 Min
Agua de pepino con limón y chía
25 min
Ensalada de nopales
20 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa roja de molcajete
10 min