Wersje kompatybilne
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 400 g de marlín ahumado, en trozos
- 400 g de jitomate
- 40 g de aceite de oliva
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 75 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 15 g de alcaparras
- 50 g de puré de tomate
- 2 cucharaditas de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de pasitas
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
Chiles
- 24 chiles cuaresmeños
- 2000 g de agua
- 200 g de vinagre
- 1 cucharada de azúcar
- 2 cucharaditas de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 890 kJ / 212 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Ceviche de marlin
25 min.
Pescado para taquear
25 min.
Salsa roja de molcajete
10 min
Carnitas de atún
40 Min
Chilaquiles rojos
25 min.
Salsa tampico
10 min
Botana fresca de surimi
10 min
Chilaquiles divorciados
1h
Salpicón de res
1h
Salsa verde cocida
30 Min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Salsa martajada
50 min.