Wersje kompatybilne
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 100 g de cebolla
- 20 g de mantequilla
- 250 g de huitlacoche
- 1 cucharadita de sal
- 2 hojas de epazote
Salsa
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 2 chiles poblanos, desvenados
- 20 g de mantequilla
- 40 g de leche
- 200 g de crema para batir
- 1 cucharadita de sal
Para servir
- 24 tortillas de harina
- 100 g de queso rallado, (Manchego o Gouda)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 366 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30min
Sopa de nopales y huevo hilado
50min
Tinga de col
35min
Carnitas de atún
40min
Pancita de hongos
1h
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Taquitos de huitlacoche
25min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 Std. 50 Min
Barbacoa de hongos
30min