Wersje kompatybilne
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 100 g de cebolla
- 20 g de mantequilla
- 250 g de huitlacoche
- 1 cucharadita de sal
- 2 hojas de epazote
Salsa
- 50 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 2 chiles poblanos, desvenados
- 20 g de mantequilla
- 40 g de leche
- 200 g de crema para batir
- 1 cucharadita de sal
Para servir
- 24 tortillas de harina
- 100 g de queso rallado, (Manchego o Gouda)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 366 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 Min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Caldo de habas con nopales
9h
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Sopa de hongos y epazote
35 Min
Sopa de flor de calabaza
35 Min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 Min
Tinga de setas
25 Min
Esquites de feria
25 Min
Sopa de nopales y huevo hilado
50 min
Pancita de hongos
1 Std.