Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomate verde
- 220 g de cebolla
- 15 g de chile serrano
- 2 diente de ajo
- 3 ramitas de cilantro
- 4 cucharaditas de sal
- 200 g de jitomate
- 4 hojas de epazote
- 20 g de aceite
- 600 g de huitlacoche
- 18 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Barbacoa de hongos
30 min
Tinga de col
35 min
Quesadillas de flor de calabaza y queso
30 min
Tinga de setas
25 min
Pozole de setas
1h
Esquites de feria
25 min
Entomatadas de jamaica
50 min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Pancita de hongos
1h