Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g chile pasilla, sin semillas
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 25 g de chile guajillo, sin semillas
- 300 g de fondo de verduras
- 750 g de agua
- 40 g de xoconostle, sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
- 60 g de zanahoria, pelada y en cubos (2 cm)
- 60 g de papa, pelada y en cubos (2 cm)
- 500 g de falda de res, en trozos (2 cm)
- 2 cditas de sal, o al gusto
- 3 hojas de laurel frescas
- tortillas, para servir
- limón verde, en gajos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1028.8 kJ / 245.9 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1305.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo TM6
30 Min
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Mole de olla vegano
45 Min
Lentejas con res y plátano macho
45 Min
Salsa martajada
50 min
Jugo de carne, empanadas y chimichurri (Black Diamond)
2h
Pollo con mole verde
1 Std.
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1 Std.
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 Min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 Min