Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g chile pasilla, sin semillas
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 25 g de chile guajillo, sin semillas
- 300 g de fondo de verduras
- 750 g de agua
- 40 g de xoconostle, sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
- 60 g de zanahoria, pelada y en cubos (2 cm)
- 60 g de papa, pelada y en cubos (2 cm)
- 500 g de falda de res, en trozos (2 cm)
- 2 cditas de sal, o al gusto
- 3 hojas de laurel frescas
- tortillas, para servir
- limón verde, en gajos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1028.8 kJ / 245.9 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1305.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Tostadas de suadero adobado y guacamole TM6
1h 30min
Carne en chile negro (Black Diamond)
1 godz. 20 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 Min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tiras de res con chicharrón en salsa de chile morita TM6 (Coahuila)
1h
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Tinga de pollo TM6
30 Min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Salsa verde cocida
30 Min
Pozole Rojo
1h 30min