Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa roja cruda
- 240 g de jitomate, cortado en cuartos
- 20 g de chile chipotle adobado
- 15 g de cilantro
- 2 chiles de árbol secos, sin rabo
- ½ cdita de sal fina
Tacos
- 65 g de queso fresco
- 1000 g de agua
- 90 g de flor de jamaica
- 1 diente de ajo
- 40 g de cebolla
- 1 chile morita, sin rabo
- 330 g de jitomate, cortado en cuartos
- 20 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra recién molida
- crema ácida
- lechuga romana, cincelada
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 307 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Tinga de setas
25min
Tinga de col
35min
Carnitas de atún
40min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Taquitos de huitlacoche
25min
Entomatadas de jamaica
50 min
Botana fresca de surimi
10min
Enfrijoladas
30 Min
Chilaquiles divorciados
1h
Rajas con queso
25min
Barbacoa de hongos
30 Min