Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 1000 g de agua
- 125 g de flor de jamaica
- 100 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 20 g de chile serrano
- 30 g de aceite
- 1 cucharadita de sal
- 2 cucharaditas de azúcar
Salsa
- 500 g de jitomate
- 50 g de cebolla
- 20 g de chile cuaresmeño
- 1 cucharadita de sal
Enchiladas
- 200 g de queso panela
- 6 hojas de lechuga orejona
- 600 g de agua
- 18 tortillas de maíz
- 60 g de aceite
- 100 g de crema ácida, para servir
- 3 rábanos, en rodajas delgadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1915 kJ / 456 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Enchiladas poblanas veganas
40min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30min
Tacos de flor de Jamaica
1u.
Tinga de col
35min
Carnitas de atún
40min
Yakimeshi vegetariano
35min
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Enfrijoladas
30min
Chilaquiles divorciados
1u.
Barbacoa de hongos
30min