Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g de queso oaxaca
- 3 hojas de epazote
- 40 g de cebolla
- 5 g de chile serrano
- 10 g de aceite
- 200 g de flor de calabaza, limpia
- ¼ cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 10 tortillas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 542 kJ / 129 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Tortitas de ejotes con salsa de chiles rojos
40min
Caldo de habas con nopales
9h
Chicharrón en salsa verde
35min
Taquitos de huitlacoche
25 Min
Tinga de setas
25 Min
Esquites de feria
25 Min
Ensalada de nopales
20 Min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Enfrijoladas
30min