Honey Parmesan Parsnips
TM5 TM6

Honey Parmesan Parsnips

4.4 (58 ocen)

Składniki

  • 100 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
  • 5 sprigs fresh thyme, leaves only
  • 4 sprigs fresh rosemary, leaves only
  • ½ tsp fine sea salt
  • 2 pinches ground black pepper
  • 100 g polenta
  • 3 Tbsp olive oil
  • 30 g unsalted butter, diced
  • 500 g water
  • 800 g parsnips, peeled, quartered lengthways
  • 4 garlic cloves
  • 100 g runny honey

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1390 kJ / 333 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
17 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
313 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy