Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa Verde
- 4 garlic cloves
- 5 anchovy fillets, in oil
- 1 lemon, thin peelings of skin and juice
- 25 g fresh parsley, tough stems removed
- 25 g fresh basil, tough stems removed
- 50 g pickled baby capers, drained
- 40 g extra virgin olive oil
Salmon and Assembly
- 500 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 250 g new potatoes, quartered
- 4 fresh salmon fillets (approx. 120 g each)
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 lemon, sliced (5 mm)
- 200 g mangetout
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 483 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 33 g
Alternatywne przepisy
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 Min
Pork with Spinach Lentils
20 Min
Cod with Pistachio and Couscous
30 Min
Thai Steamed Trout Parcels
35 Min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1h
Steamed Salmon with Courgetti
35 Min
Salmon and Couscous Parcels with Sun-dried Tomatoes
35 Min
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 Std. 5 Min
Cod with citrus butter
50 Min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 Min