Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 450 g red onions, cut in halves
- 80 g bacon cubes
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tbsp mixed herbes de Provence
- 200 g red wine
- 100 g water
- 500 g floury potatoes, skin on, cut in cubes (3 cm )
- 4 - 5 skinless chicken thighs with bones (approx. 550 g)
- 250 g fresh mushrooms, cut in quarters
- 1 tbsp fresh parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Pork tenderloin with mustard sauce
35 min
Cottage pie
1h 15 min
Beef Stew with Ghoulish Mashed Potato Ghosts
1h 30min
Pork Chops with Orange
2u. 25min
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Chicken Cacciatore
50 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30 min
Spring Chicken Casserole
1h 30min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Pork Meatballs with Celeriac and Apple
1h 10 min