Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 80 g pecan nut halves, plus extra for decorating
- 190 g soft dark brown sugar
- 100 g dairy-free spread
- 150 g tinned coconut milk
- ½ tsp fine sea salt
- 250 g parsnips, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 1 red apple (approx 100 g), cored, quartered
- 250 g self-raising flour
- 120 g vegetable oil, plus extra for greasing
- 2 Tbsp ground linseeds, mixed with 5 Tbsp water
- 1 tsp baking powder
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground nutmeg
Cashew Cream Frosting
- 240 g cashew nuts
- 10 g sugar
- 50 g coconut oil
- 100 g tinned coconut milk
- ½ tsp natural vanilla extract
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2680 kJ / 644 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 45 g
Alternatywne przepisy
Vegan Brownies
2 Std. 40 Min
Banana Mug Cakes
10 min
Roasted Parsnip and Chestnut Pâté
2h 45 min
Chickpea Flatbread and Curried Vegetable Dip
50 min
Avocado Lime Cheesecake (No Added Sugar)
2 godz. 30 min
Courgette and Cocoa Cake
24h
Oat and Cashew Pasties
2 godz. 30 min
Orange and Coconut Squares
35 Min
Spider Web Cupcakes
1h 5min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 Std. 35 Min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2h 50 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min