Wersje kompatybilne
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 1300 g water
-
25
g olive oil
lub unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g basmati rice
Chicken Curry
- 1 garlic clove
- 100 g onions, to taste
- 30 g olive oil
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 400 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in bite-sized pieces
- 100 g carrots, cut in bite-sized pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, diced (3 cm)
- 150 g frozen green peas
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3685 kJ / 878 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1317.7 mg
Alternatywne przepisy
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25min
Spaghetti Carbonara
25min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35min
Chilli con Carne
40min
Basmati Rice
35min
Bolognese Sauce
1h 15min
Beef Stroganoff
1h
Tomato basil chicken stew
35min
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Chicken Garam Masala with Basmati Rice
35min
Spicy Chicken Curry with Rum and Basmati Rice
45min