![Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/983c6d80-7bf8-4596-8bf5-8819cb97e416/Derivates/fdfa4e6c-c07d-4318-bc89-1e6675906c3c.jpg)
Wersje kompatybilne
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice
- 1300 g water
-
25
g olive oil
lub unsalted butter, diced - 1 ½ tsp fine sea salt
- 300 g basmati rice
Chicken Curry
- 1 garlic clove
- 100 g onions, to taste
- 30 g olive oil
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
- 100 g Thai red curry paste
- 400 g coconut milk
- 400 g waxy potatoes (e.g. Charlotte), peeled, cut in bite-sized pieces
- 100 g carrots, cut in bite-sized pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, diced (3 cm)
- 150 g frozen green peas
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3685 kJ / 878 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 1317.7 mg
Alternatywne przepisy
Chicken Pesto Tagliatelle
1 godz. 5 min
Prawn Curry with Basmati Rice
35 Min
Chicken with Peppers and Rice
1 Std.
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 Min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 godz. 20 min
Moroccan Chicken and Couscous
45 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
Butter Chicken
50 Min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 Min
Creamy Chicken and Chorizo Pasta
30 Min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Chicken and Chorizo Hotpot
45 min