Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Yoghurt Dip
- 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g fat-free plain yoghurt
Fritters
- 120 g wholemeal bread (approx. 3-4 slices), torn in pieces
- 500 g water
- 500 g carrots, cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground turmeric
- 45 g spring onions (approx. 4), thinly sliced (5 mm)
- 1 large egg
- 1 tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 2 tsp olive oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 573 kJ / 137 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1h 10 min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Potato Base Pizza
1h 5min
Courgette and Cocoa Cake
24 Std.
Chickpea Pancakes
20 Min
Vegetable Tart
1h 15min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Mini Falafel with Beetroot Houmous
20 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Quick Falafel
30min