Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Houmous
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, drained and rinsed (1 x 400 g tin)
- 30 g tahini
- 30 g olive oil
- 30 g lemon juice, freshly squeezed
- ½ - ¾ tsp fine sea salt, to taste
- ¼ tsp paprika
- 1 pinch ground cayenne pepper
Pancakes
- 35 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
- 130 g red peppers, cut in pieces
- 120 g gram flour (chickpea flour)
- 120 g water
- ¼ tsp baking powder
- ¼ tsp garlic powder
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 tsp olive oil, for frying
Serving
- ½ avocado, flesh only, sliced
- 10 cherry tomatoes, halved
- 5 sprigs fresh parsley leaves, roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3044 kJ / 728 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 64.3 g
- Tłuszcz
- 39.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30 Min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Vegan Paella with Smoked Tofu
25min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 Std.
Crispy Korean Tofu
1h 20min
Pudla with Spinach and Paneer
1 Std.
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4 Std. 20 Min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1 Std.
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min