Chickpea Pancakes

Chickpea Pancakes

4.5 111 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
2 portions

Składniki

Houmous
  • garlic clove
    1
  • tinned chickpeas drained and rinsed (1 x 400 g tin)
    240 g
  • tahini
    30 g
  • olive oil
    30 g
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
  • fine sea salt to taste
    ½ - ¾ tsp
  • paprika
    ¼ tsp
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
Pancakes
  • spring onions cut in pieces (3 cm)
    35 g
  • red peppers cut in pieces
    130 g
  • gram flour (chickpea flour)
    120 g
  • water
    120 g
  • baking powder
    ¼ tsp
  • garlic powder
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • olive oil for frying
    1 tsp
Serving
  • avocado flesh only, sliced
    ½
  • cherry tomatoes halved
    10
  • fresh parsley leaves roughly chopped
    5 sprigs

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 728 kcal / 3044 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 39.4 g
Węglowodany 64.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...