Baked Spinach and Cheese Strata

Baked Spinach and Cheese Strata

4.4 15 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
6 portions

Składniki

  • Gruyère cheese cut in pieces (2 cm)
    180 g
  • Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
    60 g
  • milk
    680 g
  • large eggs
    9
  • Dijon mustard
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinch
  • onions quartered
    100 g
  • unsalted butter diced, plus extra for greasing
    50 g
  • garlic clove
    1
  • frozen spinach defrosted and water squeezed out (drained weight)
    280 g
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • bread cut in cubes (3 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 544 kcal / 2271 kJ
Białko 32.9 g
Tłuszcz 31.9 g
Węglowodany 26.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...