Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Gruyère cheese, cut in pieces (2 cm)
- 60 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 680 g milk
- 9 large eggs
- 2 Tbsp Dijon mustard
- 1 tsp fine sea salt
- 2 pinch ground black pepper
- 100 g onions, quartered
- 50 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 1 garlic clove
- 280 g frozen spinach, defrosted and water squeezed out (drained weight)
- ¼ tsp ground nutmeg
- 250 g bread, cut in cubes (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2271 kJ / 544 kcal
- Białko
- 32.9 g
- Węglowodany
- 26.1 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil, Mushroom and Nut Patties
1h 30 min
Olive Spread
5 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1h
Tuna and Olive Empanaditas
4 Std. 5 Min
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Sweet Rice
1h
Broccoli Mozzarella Bites
45 min
Asparagus and Hollandaise Tart
40 min
Mini Spinach Calzone
2 godz. 35 min
Pea and Courgette Tarts
1h
Pepper and Salami Sauce
45 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2 godz. 35 min