Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Burgers
- 100 g bread, torn in pieces
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 250 g cooked beetroot, halved
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 Tbsp ground cumin
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 medium egg
Chilli Jam
- 300 g red peppers, quartered
- 3 fresh red chillies, halved, deseeded if desired
- 150 g caster sugar
- 75 g cider vinegar
- 35 g water
Assembly
- 1 Tbsp olive oil
- 250 g halloumi cheese, sliced (1 cm)
- 6 brioche burger buns
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2597 kJ / 617 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30 Min
Mexican Black Bean Tacos with Sweetcorn Salsa and Avocado
30 Min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25min
Festive Nut Roast Wreath
2h
Steamed Aubergine and Ricotta Lasagne
1 Std. 25 Min
Lentil Moussaka
3h 30min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1h 5min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30 min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40 Min