
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Burgers
- 100 g bread torn in pieces
- 240 g tinned chickpeas rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 250 g cooked beetroot halved
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh parsley leaves only
- 1 Tbsp ground cumin
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 medium egg
Chilli Jam
- 300 g red peppers quartered
- 3 fresh red chillies halved, deseeded if desired
- 150 g caster sugar
- 75 g cider vinegar
- 35 g water
Assembly
- 1 Tbsp olive oil
- 250 g halloumi cheese sliced (1 cm)
- 6 brioche burger buns
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 617 kcal / 2597 kJ
- Białko
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Węglowodany
- 73.5 g