Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot Burgers
- 100 g bread, torn in pieces
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 250 g cooked beetroot, halved
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 Tbsp ground cumin
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 1 medium egg
Chilli Jam
- 300 g red peppers, quartered
- 3 fresh red chillies, halved, deseeded if desired
- 150 g caster sugar
- 75 g cider vinegar
- 35 g water
Assembly
- 1 Tbsp olive oil
- 250 g halloumi cheese, sliced (1 cm)
- 6 brioche burger buns
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2597 kJ / 617 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
Alternatywne przepisy
Butterbean and Feta Burgers
1h 30 min
Black Bean Quesadillas with Guacamole
25p
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50p
Vegetarian Chilli
35p
Chickpea Pancakes
20 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45p
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30p
Lentil Moussaka
3h 30min
Moroccan Chickpea and Halloumi Pie
1 godz. 5 min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
BBQ Pulled Jackfruit Tacos with Avocado Crema and Slaw
40p
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30 min