Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce

Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce

3.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • red peppers cut in pieces
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • olive oil
    20 g
  • dry white wine
    100 g
  • saffron threads
    1 pinch
  • tinned anchovy fillets
    2
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • large raw prawns, peeled
    24
  • fine sea salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • sugar
    1 pinch
Serving
  • cucumbers deseeded and cubed
    2
  • fresh chives finely sliced
    4 Tbsp
  • lemon cut into 6 wedges
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 104 kcal / 435 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...