Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 scalogno a metà
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di funghi secchi, ammollati in acqua tiepida per 10 minuti e strizzati
- 600 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm circa)
- 1 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 1 pizzico di timo secco
- 1 pizzico di foglie di alloro secche tritate
- 20 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 966 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cordon bleu di melanzana
1h
Pasta fredda al pesto di peperoni, menta e mandorle
1h 30min
Polpette di funghi
1h
Polpette di funghi alla siciliana
50min
Polpette di melanzane e noci
1h
Polpette di salmone e Gruviera con insalata
1h 20min
Sformatini di uova e funghi
40min
Sfogliata ai funghi
1h 40 min
Torrette di patate ai broccoli
1h
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40 min
Frittata con carciofi e piselli (senza uova)
1h 20min
Funghi champignon ripieni
1h 5 min