![Zuppa di fave Zuppa di fave](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/81BE4659-1EFA-4E13-8955-592665DFCA95/Derivates/db5390f0-3878-4e74-b61e-b08abd81f046.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla dorata in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di fave fresche
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 160 g di riso per minestre
- pepe nero macinato, a piacere
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti con pecorino e fave
40min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 Min
Zuppa leggera con verdure di primavera
35 Min
"Scafata" viterbese
1 Std. 50 Min
Minestra di zucca e riso integrale
1h 20 min
Minestra di cereali e verdure invernali
50 Min
Zuppa di patate e carciofi
1 Std.
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 Min
Fave in umido
1 Std.
Minestra lenticchie e spinaci
50 Min
Zuppa di ceci e cicoria
1 Std.
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min