Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla dorata in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 400 g di fave fresche
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 160 g di riso per minestre
- pepe nero macinato, a piacere
- Parmigiano Reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1sa 30 dk
Zuppa di lenticchie
50 dk
Antica minestra ai broccoletti
45 dk
Ceci in umido
1sa 30 dk
Fagioli rossi in umido
1sa 20 dk
Zuppa di ceci e rosmarino
1sa
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40 Min
Zuppa di cavolfiore, broccolo romanesco e zucca
45 dk
Zuppa di ceci e cicoria
1sa
Fave al guanciale
35 dk
Spaghetti con pecorino e fave
40 Min
Fave in umido
1sa