![Polpette di alici Polpette di alici](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D695D9AE-0B89-4C6D-845C-BAA9B5A72A54/Derivates/e42f4cf2-7212-4c55-81ae-b5a00c74a1f1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 400 g di alici fresche, pulite, spinate e a pezzi
- 1 uovo
- 4 cucchiai di pangrattato + q.b.
- 20 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 23.7 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di salmone
55 dk
Tegamini di cipolle e alici
1sa
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 dk
Alici alla Reggina
45min
Sgombri all'agro
1h 45 min
Burger di nasello e gamberi
30 dk
Burger di seppie
25 dk
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1sa
Polpette di merluzzo e patate
55 dk
Alici ripiene al Varoma
50min
Polpette di melanzane e noci
1sa
Polpette di merluzzo con salsa di pomodoro all'acciuga
1sa