Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce

Seezungenfilets mit Weißwein-Champignon-Sauce

4.4 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Seezungenfilets (à ca. 120-150 g; 2 große Seezungen)
    8
  • Knoblauchzehen
    2
  • Olivenöl
    40 g
  • Weißwein
    100 g
  • Sahne
    200 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Champignons in Scheiben
    400 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 53 g
Kalorie 2102 kJ / 502 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...