Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Möhren, in Stücken
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g Butter
- 1 Kalbstafelspitz (700 g), ohne Fettdeckel, pariert
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 EL Olivenöl
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 300 g Kalbsfond
- 200 g Sahne
- 50 g Toastbrot, ohne Rinde, in Stücken
- 300 g Pilze (z.B. Kräuterseitlinge und braune Champignons), in Scheiben
- 200 g Cherry-Tomaten
- 2 Stängel Rosmarin
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rinderrouladen mit Gürkchen
1 godz. 15 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 godz.
Muscheln in Weißweinsud
35 dk
Tintenfischringe aglio e olio
1sa 20 dk
Sylter Landei mit gebackener Auster
30 dk
Kalbsfilet mit Antipasti-Gemüse
1sa
Forellen des Bischofs
35 dk
Gedämpfte Entenbrust mit knackigem Rotkraut & Erbsen
1h 35min
Muscheln und Wolfsbarsch
1sa
Edelfischragout
35 dk
Fischfilet mit Selleriepüree und Kapern-Zitronen-Sauce
45 min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 godz. 30 min