Kalbstafelspitz
TM5 TM31 TM6

Kalbstafelspitz

4.5 (41 ocen)

Składniki

  • 1 Zwiebel, halbiert
  • 50 g Möhren, in Stücken
  • 50 g Knollensellerie, in Stücken
  • 20 g Butter
  • 1 Kalbstafelspitz (700 g), ohne Fettdeckel, pariert
  • 1 TL Salz
  • 4 Prisen Pfeffer
  • 2 EL Olivenöl
  • 1 Lorbeerblatt, getrocknet
  • 300 g Kalbsfond
  • 200 g Sahne
  • 50 g Toastbrot, ohne Rinde, in Stücken
  • 300 g Pilze (z.B. Kräuterseitlinge und braune Champignons), in Scheiben
  • 200 g Cherry-Tomaten
  • 2 Stängel Rosmarin

Wartości odżywcze
na 1 Portionen
Kalorie
2100 kJ / 502 kcal
Białko
44 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcz
28 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy