Kalbstafelspitz

Kalbstafelspitz

4.5 46 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Möhren in Stücken
    50 g
  • Knollensellerie in Stücken
    50 g
  • Butter
    20 g
  • Kalbstafelspitz (700 g), ohne Fettdeckel, pariert
    1
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    4 Prisen
  • Olivenöl
    2 EL
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Kalbsfond
    300 g
  • Sahne
    200 g
  • Toastbrot ohne Rinde, in Stücken
    50 g
  • Pilze (z.B. Kräuterseitlinge und braune Champignons), in Scheiben
    300 g
  • Cherry-Tomaten
    200 g
  • Rosmarin
    2 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portionen

Kalorie 502 kcal / 2100 kJ
Białko 44 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...