Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 50 g Möhren, in Stücken
- 50 g Knollensellerie, in Stücken
- 20 g Butter
- 1 Kalbstafelspitz (700 g), ohne Fettdeckel, pariert
- 1 TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 EL Olivenöl
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 300 g Kalbsfond
- 200 g Sahne
- 50 g Toastbrot, ohne Rinde, in Stücken
- 300 g Pilze (z.B. Kräuterseitlinge und braune Champignons), in Scheiben
- 200 g Cherry-Tomaten
- 2 Stängel Rosmarin
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2100 kJ / 502 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Kalbsfilet mit Antipasti-Gemüse
1 Std.
Skrei mit Muschelragout
1 Std. 45 Min
Kalbsfilet auf Tomatensugo und Zitronenreis
1h 10 min
Kartoffelsalat mit Oliven und Salsiccia-Frikadellen
1 Std. 15 Min
Rib Eye mit Béarnaise
1 Std. 50 Min
Gedämpfter Kabeljau mit Speckstippe und Kartoffel-Erbsen-Püree
1 Std.
Lammkeule alla Romana
2u. 15min
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10 min
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2 godz.
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 Std. 30 Min