Apple sponge pudding

Apple sponge pudding

3.7 60 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • water
    600 g
  • Granny Smith apples (approx. 700 g), peeled, cored and cut into dice
    5
  • pitted dates
    60 g
  • extra virgin olive oil
    60 g
  • brown sugar (see Tips)
    2 tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • egg
    1
  • wholemeal self-raising flour
    160 g
  • ground cinnamon plus extra to serve
    ½ tsp
  • buttermilk
    160 g
  • olive oil spray
  • natural yoghurt to serve (optional)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 337.5 kcal / 1417.7 kJ
Białko 6.1 g
Tłuszcz 14.1 g
Węglowodany 44.1 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Sód 213.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...