
Urządzenia i Akcesoria
Apple sponge pudding
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
water600 g
-
Granny Smith apples (approx. 700 g), peeled, cored and cut into dice5
-
pitted dates60 g
-
extra virgin olive oil60 g
-
brown sugar (see Tips)2 tbsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
egg1
-
wholemeal self-raising flour160 g
-
ground cinnamon plus extra to serve½ tsp
-
buttermilk160 g
-
olive oil spray
-
natural yoghurt to serve (optional)
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
337.5 kcal /
1417.7 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
14.1 g
Węglowodany
44.1 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
213.8 mg