Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and beer stew
- 40 g olive oil
- 600 g beef (for stewing), cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinch ground black pepper
- 150 g brown onion, cut into pieces
- 15 g cornflour
- 250 g water
- 150 g leek, cut into slices
- 330 g dark beer
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp Meat stock paste (see Tips)
Pastry and assembly
- 150 g plain flour
- 65 g butter, cold, cut into cubes
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2710.8 kJ / 647.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1138.2 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Chicken, leek and corn pie
1h 15 min
Chunky bolognese
50min
Beef and mushroom hot pot
2h
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1h 25min
Chinese pork with vegetables
1h 20 min
Beef ragu
1h 25min
Lasagne bolognese
2h 30 min
Chicken chasseur
1h 50 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Guinness beef pies
2h 15min