![Beef and beer pie Beef and beer pie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cac42b49-ae40-48b7-9fc0-6a1ee4000e23/Derivates/26e1ea6c-5c0e-41fa-bb78-c56da120db76.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef and beer stew
- 40 g olive oil
- 600 g beef (for stewing), cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinch ground black pepper
- 150 g brown onion, cut into pieces
- 15 g cornflour
- 250 g water
- 150 g leek, cut into slices
- 330 g dark beer
- 1 tsp fresh thyme, leaves only
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp Meat stock paste (see Tips)
Pastry and assembly
- 150 g plain flour
- 65 g butter, cold, cut into cubes
- 1 egg
- ½ tsp salt
- 1 egg yolk, lightly whisked, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2710.8 kJ / 647.5 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 36.3 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1138.2 mg
Alternatywne przepisy
Corned beef with mustard sauce
1 godz. 30 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Shepherd's pie
55min
Sweet and sour pork
40min
Guinness beef pies
2h 15min
Mexican cottage pie
1 godz. 30 min
Chicken, leek and corn pie
1hod. 15min
Mystery soup
45 Min
Chunky bolognese
50min
Pea and ham soup
2h 20min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 Min
Apricot chicken risotto
30min