Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, softened
- 30 g pure icing sugar
- 30 g caster sugar
- 150 g gluten free flour mix (see Tips)
- 20 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 1 tsp vanilla bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 719.3 kJ / 171.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 29.4 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free birthday sponge cake
1h 10min
Gluten free scones
30 min
Custard
10min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free sticky date puddings
1h 5 min
Shortbread
1 godz.
Gluten free ANZAC biscuits
45 min
Gluten free fruit and nut loaf
55min
Gluten free rough puff pastry
1 godz. 15 min
Gluten-free goodness pastry
1 godz.
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten free chocolate brownie
45 min