![Pear and peach crumble Pear and peach crumble](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2632DC19-43E6-4B44-A06A-15798D94691C/Derivates/6B601713-34A1-474C-A91B-46A691F9EBC3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumble
- 70 g wholemeal plain flour
- 120 g plain flour
- 100 g light brown sugar
- 100 g unsalted butter, cold and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 tsp baking powder
- 50 g rolled oats
- 50 g flaked almonds
Peach and pear filling
- 1 orange, zest only, no white pith
- 30 g light brown sugar
- 600 g pears, peeled, cored and cut into quarters
- 1 tsp ground cinnamon
- 410 g canned peaches, drained (approx. 245 g after draining)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2117 kJ / 504 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 62.1 mg
Alternatywne przepisy
Stone fruit crumble
1 Std. 15 Min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Buttermilk scones
35 min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
ANZAC biscuits
40 Min
Shortbread
1 Std.
Sweetcorn fritters with chilli jam and avocado cream
1h 5 min
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Fruit scones
30 min
Banana bread
1 Std. 50 Min
Apple sponge pudding
1 Std. 20 Min
Tomato pasta sauce
40 Min