![Peppercorn sauce Peppercorn sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1B3269FE-3DA9-4D4E-A124-CCAE882D0664/Derivates/F325E6D9-C239-479F-B1BA-0C04DF48D0DD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 100 g white wine
- 2 tbsp brandy
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g water
- 2 tbsp Port (fortified wine)
- 1 tbsp Dijon mustard
- 150 g pouring (whipping) cream
- 20 g green peppercorns, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 227.9 kJ / 54.3 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 54.5 mg
Alternatywne przepisy
Tartare sauce
10min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Hollandaise sauce
15min
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55 Min
Traditional gravy
25 min
Lemon and caper aioli
15min
Apple and sage stuffing
10min
Apple, leek and sage sauce
15min
Surf and turf with pink peppercorn sauce (TM6)
45 min
Diane sauce
20 min
Mushroom sauce
20 min