Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 3 garlic cloves
- 100 g white wine
- 2 tbsp brandy
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 50 g water
- 2 tbsp Port (fortified wine)
- 1 tbsp Dijon mustard
- 150 g pouring (whipping) cream
- 20 g green peppercorns, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 227.9 kJ / 54.3 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 54.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Béarnaise sauce
10min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Grilled scallops with chilli jam
25 min
Hollandaise sauce
15 Min
Béarnaise sauce
20 min
Thai red chicken curry
30 min
Twice-cooked pork belly with lentils
5h 30min
Traditional cocktail sauce
5min
Rosemary and eschalot gravy
30 min
Traditional gravy
25 min
Diane sauce
20 min