Panna cotta alla crema al whisky

Panna cotta alla crema al whisky

3.9 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di panna (35% di grassi)
    320 g
  • di zucchero
    50 g
  • di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
    80 g
  • fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati (vedere consigli)
    4
  • di formaggio fresco spalmabile
    100 g
  • di ricotta fresca scolata dal siero
    120 g
  • di crema al Whisky
    80 g
  • amaretti (opcjonalnie) piccoli
    6

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 394 kcal / 1648 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...