Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di lievito madre
lub 10 g di lievito di birra fresco - 270 g di acqua
- 500 g di semola di grano duro
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Mantovanine
2h 45min
Pancarrè
5h
Baguette tradizionale
15h 35min
Baguette
4 Std.
Pane pugliese
29 Std. 20 Min
Grissini con esubero di lievito madre
5h 5min
Chiocciole al formaggio
4 godz. 15 min
Pan brioche integrale
21h 45min
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2 godz. 15 min
Fette biscottate
5 godz. 50 min
Pane toscano con lievito madre
5h
Piadina con esubero di lievito madre
1sa 50 dk