![Spianata sarda Spianata sarda](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A20F22CF-4CD3-44C4-8821-21F47888CCA2/Derivates/dfef8fcb-11d4-4882-94ca-53bb302a8aff.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di lievito madre
lub 10 g di lievito di birra fresco - 270 g di acqua
- 500 g di semola di grano duro
- 10 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Corona bordolese
5u. 20min
Pane al semolino
4h
Nodini mediterranei
3h 50min
Treccia di grano duro alla salvia
5 godz.
Pane con farina di mais
5h 5 min
Grissini con esubero di lievito madre
5h 5 min
Pagnotta casereccia
5h 10 min
Pane pugliese
29h 20min
Pane toscano con lievito madre
5 godz.
Piadina con esubero di lievito madre
1 Std. 50 Min
Filone di sola semola
2h 50 min
Lievito madre
72 godz. 15 min