![Bignè al formaggio Bignè al formaggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6C732434-5A58-4E96-B471-374BEF79C6ED/Derivates/FED213CE-56D5-45BF-93B2-11C72FCD0A07.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Emmental a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 50 g di acqua + q.b. per inumidire
- 100 g di latte
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di pepe nero in polvere q.b. (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 146 kJ / 35 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè alla crema di funghi e speck
1 Std. 35 Min
Mini soufflé
1 Std. 15 Min
Muffin salati
1 Std.
Frolla alle mandorle con zabaione agli agrumi
1 Std. 10 Min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 Min
Cantucci al rosmarino
1 Std. 30 Min
Tortini con cuore di Parmigiano e pomodori secchi
1 Std.
Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico
50 Min
Tartellette sfiziose ai formaggi
50 Min
Bignè a sorpresa
2h
Sformatini di asparagi
45 Min
Panettone gastronomico
26u.