Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto
- 30 g di zucchero
- 25 g di mandorle pelate
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di burro freddo a pezzi
- 1 tuorlo di uovo medio
- farina tipo 00 q.b.
Cremoso al caffè
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di latte intero
- 7 tuorli
- 75 g di zucchero
- 100 g di caffè espresso o fatto con la moka
- 8 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e poi strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1489 kJ / 356 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bon bon ripieni di toffee
2h 30min
Semifreddo allo zabaione
12h 15min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23h
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1h 10 min.
Dacquoise ai lamponi
3h
Semifreddo alla panna con lamine di cioccolato
8 Std. 45 Min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 30min
Semifreddo al caramello salato
11h
Torta cappuccino
2h
Bavarese alla liquirizia
5 godz. 15 min
Cheesecake alla salsa mou
4h 50min
Crema Bimby ®
45 min.